keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Day 2

Tsau!
Idag vaknade vi efter en iskall natt med major pasar under ogonen. Frukosten pa hotellet var dyrare an var middag men helt gott i varje fall. Efter morgonmalet akte vi skytrain och metro (!! inte taxi!!) pa jakt efter tagbiljetter till Chumpon. Pa tagstationen fick vi hjalp av en flicka som slutade med en akward moment nar vi inte forstod att ge tippii for hjlapen. Vi fick tagbiljetterna for 480B (ca 13e) for en 6,5h tagresa.

Vi tankte testa hur lange det tar/vad det kostar att ta taxi tillbaka till hotellet, men det borde vi inte ha gjort. Vi fick skjuts av en ganska ung tuktuk-driver och en random man som lovade att resan skulle kosta 200B istallet for 250B nar AnnaS prutade. Men det fanns en catch, vi skulle stanna vid en taylorshop dar vi maste vara inne i 10 minuter sa att kusken skulle fa gratis bensin (?). Forst for vi till en butik dar vi var for kort tid inne for att vi inte forstod vad grejen var. Random mannen blev lite arg pa oss sa vi hamnade aka till en annan butik och stannade dar i 10 minuter och skamdes ogonen ur oss for att vi markte att taylorshop personalen visste om "gratis bensin"-grejen. Nar vi antligen kom ivag mot hotellet, med samma tuktuk, stannades vi av polisen mitt pa motorvagen pga speeding. Tuktuk-driverin forsokte muta polisen men det gick inte sa han fick boter for ca 1000000B (?!). Polisen skrattade at oss, men det ar inget nytt for alla gor det. (Y) SEN kom vi till hotellet och just nar Lotta holl pa att stiga av, fortsatte kusken kora sa att en kvinna i taxi-bilen brevid slangde in dorren pa tuktukens sida. Vi betalade 200B fast kusken nu ville ha mera (300B) och smet ivag.

Snart skall vi in till stan for att shoppa lite (ingen fara mammor och pappor: vi tar med bara 1000B ;)). Om det klarnar upp till kvallen, som det lite ser ut som, skall vi ga och ata till ett utsiktstorn ifall det inte ar alldeles for dyrt.

Imorgon blir det tidig vackning for taget aker kl.8.05, ca kl.3 pa natten finlandsk tid... Jetlag painaa edelleen paalle.

Pusspuss fran ett varmt och fuktigt Bangkok!

PS. Bilder ar pa kommande, ifall vi blir kompis med nagon dator.

1 kommentti: